Apa ta are un gust rau?

Apa ta are un gust rau?

Gustul apei este dat de continutul mare în substante chimice si în primul rand de sarurile minerale si de gazele dizolvate (oxigenul si bioxidul de carbon). Excesul sau carent a unora dintre aceste componente poate imprima apei un gust neplacut.

Daca apa dumneavoastra are un gust de metal, motivul cel mai probabil este prezenta continutului real de metale precum fierul, manganul, zincul și cuprul. Acestea sunt contaminanti obisnuiti care pot oferi acel indiciu nedorit. Tevile mai vechi, ruginite ale oraselor sau conductele rezidentiale mai vechi, în special cele din fier, pot fi si ele o sursa comuna a acestor contaminanti metalici.
In general, tevile din alama, cupru sau otel galvanizat au o durata de viata de 80-100 de ani. Daca conductele dumneavoastra sunt mai vechi de 50 de ani, veti dori sa verificati daca sunt fabricate din plumb pentru a va asigura că nu va contamineaza apa. 

Concentratiile ridicate de cloruri pot provoca un gust sarat/salciu si vor creste coroziunea instalatiilor sanitare si a aparatelor (de regula, in cazul apei provenite din surse subterane care este mai mineralizata decat apa provenita din sursele de suprafata). De asemenea, sodiul din apa potabila este problematic pentru persoanele care au diete cu restrictie la acest element.

Daca apa are un gust dulceag inseamna ca aceasta contine substante organice si foarte putine saruri.

Gustul amar este dat de sulfatul de magneziu, care poate ajunge in apa prin intermediul folosirii ingrasamintelor chimice folosite in agricultura (servind ca sursa de magneziu pentru plante) sau clorura de magneziu.

Carbunele activ va poate ajuta in eliminarea gustului rau al apei potabile. O solutie eficienta pentru indepartarea culorii apei o reprezinta instalarea unui filtru prevazut cu cartus din carbune activ. Carbunele activ este eficient, de asemenea si pentru indepartarea gustului si mirosului apei.

Limitele maxime admise ale parametrilor apei potabile sunt reglementate prin Legea 458/2002 .

Vizualizare Lege

http://mmediu.ro/new/wp-content/uploads/2014/02/Afaceri%20Europene/Legislatie/1_Directive%20UE/10_Calitatea%20apei/Directiva%2098_83_CE/Legea%20458_2002.doc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ai si tu aceleasi probleme cu apa provenita de la reteaua publica?

Pentru ca opinia unui specialist este intotdeauna bine-venita, contacteaza-ne pentru a obtine mai multe detalii si sfaturi despre cum poti sa-ti rezolvi problema:

tel. +40 (0) 374 201 440

office@magazinulapei.ro

Posted on 2017-05-23 Educatia Apei 0 722

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Compara 0
Precedent
Urmator

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Tax
0,00 lei Total

Prices are tax included

Plateste