Apa ta are o culoare ciudata?

Apa ta are o culoare ciudata?

In momentul in care apa iese din statiile de tratare aceasta este, in mod garantat, sigura, deoarece companiile de apa testeaza zilnic apa pe care o pompeaza in conducte, inainte ca aceasta sa ajunga la robinetele consumatorilor. Monitorizarea calitatii apei este o obligatie legala, pe care toate companiile de apa trebuie sa o respecte cu seriozitate.

De asemenea, zecile sau sutele de kilometri de conducte subterane din care este formata o retea de alimentare cu apa a unei localitati necesita intretinerea zilnica. Atunci cand apar defecte si se lucreaza la remedierea lor, se inchid si se deschid vane, ceea ce duce la schimbarea sensurilor de curgere in retea.

In cazul conductelor din otel sau a celor cu o vechime mai mare de 50 de ani, este posibil ca schimbarea sensurilor și a vitezelor de curgere a apei sa antreneze particulele depuse pe interiorul acestora, în general oxizi de fier, care dau o culoare maronie apei. Acelasi lucru se poate intampla si atunci cand sunt puse in functiune conducte noi de apa. De aceea, intotdeauna in urma reparatiilor, inlocuirii sau conectarii unor noi tronsoane de retea, este necesar sa se faca spalari ale conductelor.

Prezenta fierului in apa nu se presupune a fi toxica sau periculoasa pentru sanatate, insa pune probleme de acceptabilitate, de aceea este recomandabil ca nivelul de fier în apa potabila sa fie intre 0,15-0,2 mg/litru. Depasirea acestei limite, de 0.2 mg/litru poate cauza probleme consumatorilor, schimband semnificativ gustul si culoarea apei.

O solutie eficienta pentru indepartarea culorii apei o reprezinta instalarea unui filtru prevazut cu cartus din carbune activ. Carbunele activ este eficient, de asemenea si pentru indepartarea gustului si mirosului apei.

Limitele maxime admise ale parametrilor apei sunt reglementate prin legea 458/2002. Vizualizare

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ai si tu aceleasi probleme cu apa provenita de la reteaua publica?

Pentru ca opinia unui specialist este intotdeauna bine-venita, C&V Water Home iti ofera ocazia de a realiza testul GRATUIT al apei tale.

Viziteaza pagina de Analiza a Apei de pe site-ul nostru si inscrie-te acum! Colegii nostri te vor contacta in cel mai scurt timp posibil pentru a stabili o programare la domiciliul tau sau la sediul nostru din bulevardul Barbu Vacarescu, sector 2, Bucuresti.

Dupa realizarea unei analize specializate a apei, inginerii C&V Water Home iti stau la dispozitie pentru consultanta in alegerea filtrului care se potriveste nevoilor tale.

Toate acestea sunt gratis, alege sa lucrezi cu echipa noastra si te vom rasplati pe masura!

 

0726.303.888 0729.049.589
office@magazinulapei.ro
Posted on 2017-05-23 Educatia Apei 0 237

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Compara 0
Urmator

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Tax
0,00 lei Total

Prices are tax included

Plateste