Cum si cand trebuie sa bem apa?

Cum si cand trebuie sa bem apa?

Cu totii am auzit in jurul nostru expresiile “Bea mai multa apa!”  sau “Hidrateaza-te!”. Consumul apei este absolut necesar deoarece functionarea organismului nostru depinde de acest aspect. Care sunt cele mai importante beneficii ale apei, cum si cand ar trebui s-o bem?

Beneficiile apei asupra sanatatii sunt numeroase: apa ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor din organism, ajuta la energizarea musculaturii, influenteaza digestia, elimina toxinele, contribuie la functionarea eficienta a ficatului si rinichilor si mentine pielea sanatoasa. Toate aceste beneficii, dar si multe altele, ne ajuta sa acordam mai multa atentie asupra hidratarii corecte.

Nu putem spune cu exactitate cata apa ar trebui sa bem zilnic. Cantitatea de apa necesara depinde de organismul fiecarei persoane si este influentata de multe aspecte. Aceasta cantitate poate sa difere de la o zi la alta. In unele zile putem pierde mai multe lichide si va trebui sa completam prin consumul de apa, iar in alte zile, acest aspect nu va fi atat de semnificativ. Nici consumul apei in exces nu este recomandat, deoarece supra-hidratarea poate avea efecte negative. Chiar daca exista recomandari privind cantitatea de apa pe care ar trebui sa o consumam zilnic (2-3 litri pe zi), un lucru este sigur: trebuie sa consumam apa atunci cand ne simtim insetati.

Deoarece influenteaza atatea functii ale organismului nostru, este foarte important ca apa pe care o consumam sa nu fie daunatoare pentru sanatatea noastra. Prin urmare, cel mai bine este sa renuntam la bauturile zaharoase sau cele care contine arome artificiale si indulcitori. Apa plata sau apa minerala reprezinta optiuni mult mai sanatoase. In mod similar, putem consuma apa de la robinet lipsita de contaminanti, potabila in mod natural sau tratata. Fie ca alimentarea se face dintr-un foraj, fie ca este vorba de reteaua municipala, un sistem de filtrare poate indeparta orice potential contaminant prezent in apa. Astfel, puteti beneficia de o apa curata si santoasa, direct de la robinet, economisind o suma semnificativa de bani renuntand la apa imbuteliata.

Apa pe care o bem ca atare nu reprezinta singura noastra sursa de lichid. Aproximativ 20% din consumul nostru de lichide provine din fructe si legume. Consumul acestora in fiecare zi poate contribui la aportul de apa si ne poate hrani organismul cu vitamine si minerale.

In afara de toate aceste aspecte referitoare la cantitatea si calitatea apei, unii experti sugereaza ca momentul la care se face hidratarea este, de asemenea, un criteriu foarte important. Astfel, cand ne trezim, cu 30 minute inainte de masa, inainte sau dupa exercitiile fizice, inainte de a dormi, sunt momente in care nu ar trebui sa trecem cu vederea consumul de lichide. Acordand mai multa atentie modului si momentului in care consumam apa, putem mentine un stil de viata mai sanatos!

 

 

Posted on 2017-10-04 Educatia Apei 0 732

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Compara 0
Precedent
Urmator

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Tax
0,00 lei Total

Prices are tax included

Plateste